Welkom bij "La Maison de Chablat"

De Regio

De Cantal ontdekken: verken de grote ruimten van het "Groene Land". Cantal Auvergne: een departement met een NATUURlijke tendens.

Liefhebbers van de natuur, het departement Cantal in de Auvergne is uw bestemming. Verdeeld over laagvlaktes, hoogvlaktes en gemiddeld gebergte garandeert de Cantal u een complete verscheidenheid aan natuur. De groene valleien (Jordanne, Cère, Alagnon…) zijn slechts 1 stap verwijderd van de lokaal hoge bergtoppen (Puy Mary, Plomb du Cantal, Puy Griou…), een stap die u zeker zult zetten tijdens uw verblijf in de Cantal!

 

De Cantal ontdekken: dorpjes met authentieke charme.

De architectuur van de Cantal zal u niet koud laten. Tegelijkertijd esthetisch en robuust, hebben de oude locale panden met hun leien daken één gemeenschappelijk kenmerk: een onovertroffen charme. Hoe kunt u de Cantal ontdekken zonder u te laten verleiden door een visite aan de typische dorpjes. Slenter door de straatjes en steegjes van Salers, Pailherols en ook Marcolès en laat u vervoeren door de rustige en kalme sfeer die er heerst.

 

Geografische ligging

Halverwege tussen Duitsland en Spanje, in de regio van de franse Auvergne, opent de Cantal (van 210 m tot 1858 m hoogte) voor ons zijn natuur, gevormd door vulkanische uitbarstingen en de uitschavingen van gletsjers : le Volcan, l’Artense, le Cézallier, la Margeride, la Planèze, l’Aubrac, le Carladès, la Châtaigneraie, la Xaintrie. Zoveel landschappen, zoveel gezichten.

Water, bron van alle leven, is alom aanwezig: beekjes, rivieren, meren en watervallen verenigen zich met moeder Natuur.

Te voet, per fiets, met de auto, trein en vliegtuig... alle wegen leiden naar de Cantal!